Jente med skygge i ansikt

Sliter du med vanskelige minner? Føler du deg ensom, annerledes enn andre? Er du sliten, redd og forvirra, føler uro og kaos? Fikser du det meste utad, men har det fryktelig vondt innvendig? Mange som har vært utsatt for seksuelle overgrep forteller at de «lever liksom et liv på utsiden og et helt annet liv på innsiden».

Lurer du på om livet kan bli bedre?

Har du gått med en hemmelighet alene så alt for lenge? Har du tenkt lenge på å fortelle det til noen, men ikke klart det? Mange utsatte kan fortelle om ulike grunner til at de ikke har turt å fortelle før:

  • Kanskje jeg ikke blir trodd?
  • Kanskje skulle jeg ha tålt det jeg har opplevd – andre har det sikkert verre enn meg.
  • Dersom jeg forteller så kommer jeg i kontakt med disse vanskelige følelsene som jeg har prøvd å fortrenge og det kommer jeg ikke til å tåle.
  • Dersom jeg forteller så blir kontrollen tatt fra meg.

Seksuelle overgrep kan føre til en rekke seinskader, som ulike psykiske problemer, konsentrasjons- og lærevansker, dårlig selvbilde, rusmisbruk, angst og depresjon. Det er normale reaksjoner på en unormal hendelse. På Smiso kan du få råd, rettledning og kunnskap om seinvirkninger i forhold til seksuelle overgrep.

Du er ikke alene.

På Smiso kan du komme uten henvisning og tilbudet vårt er gratis. Våre faglige rådgivere har hver for seg og til sammen god kompetanse på seksuelle overgrep og seinvirkningene mange har vært ramma av. Hos oss kan du få hjelp til å ta frem egne ressurser og utnytte mulighetene dine til å styre livet i ei retning som gjør det bedre.

Vi tåler å høre din historie!

Vi rettleder deg videre i hjelpeapparatet dersom du har behov for det. Tall fra NOVA 2016 viser at 15% av alle jenter og 7% av alle gutter i Norge har opplevd en form for seksuelle overgrep.

Er du mann og ønsker informasjon fra andre menn og gutter, kan du slå opp på http://utsattmann.no

På senteret kan du få kunnskap om ulike måter å arbeide med traumer på og finne tilbake til roen i livet ditt. Du kan bruke senteret slik du synes det er best. Det kan være en kort eller lengre periode. Målet er å gå videre i livet ditt uten for mange hemmeligheter og smerter.

Vi vet det nytter å arbeide med de onde opplevelsene.

Du kan klare det!

Ønsker du å vite mer om senteret, kan du ringe eller sende e-post. Du kan være anonym og alle ansatte og brukere har taushetsplikt. Om du i første omgang ikke kan eller orker å komme til senteret kan du bli kjent med oss via telefonkontakt.