Incest er et ord som påkaller ……

✅ Fra media:

Incest er et ord som påkaller vemmelse hos de fleste. Et ord som ikke brukes så mye lengre. Fagfolk pakker det ofte inn i paraplybetegnelsen seksuelle overgrep. Det blir ikke helt riktig. Vi sier ikke at incest er verre eller mindre ille enn andre former for overgrep mot barn, men landskapet ser ofte helt annerledes ut for den utsatte.

Les Miriams historie. Miriam vet at det hennes far har utsatt henne for er galt, men tør hun anmelde han? Tør hun stole på noen når faren forgriper seg på henne til og med når barnevern og politi er tilstede. Vil hun holde ut å møte sin egen far i en rettsal? Det er ikke ukompliserte vurderinger for en utsatt, og det forbauser oss ikke at mange trekker sin forklaring før saken når rettssystemet.

Incest er fysisk og psykisk krenkelse av barn og unges seksuelle integritet, begått av noen de står i et avhengighetsforhold til, skapt av nær sosial familietilknytning.

Leder i Smiso Troms, Lene Sivertsen, har vært delaktig i kildegrunnlaget til denne saken. Miriam har vært redd for pappa hele livet. Men er kampen for å sende han i fengsel verdt det?

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/xl/a-anmelde-sin-egen-far-1.14906362?fbclid=IwAR3Vc7U_TZDtlEP83gEbZgQADyp-XqbrMxMWHoJ-1dOGVTTRcQwS1qKnIDw

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *